Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС не направи комисия заради плана за инвестиция на $1 млрд. долара у нас

Мнозинството отхвърли и искането на ГЕРБ за изслушване на председателя на ЦИК

Снимка: БГНЕС

Мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на ГЕРБ за включване в дневния ред процедура по създаване на временна анкетна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства по подписания тристранен меморандум между министерството на енергетиката и частна инвестиционна компания със седалище в Лондон, която планира да инвестира у нас 1 милиард долара в проекти за чиста енергия. Драгомир Стойнев от БСП възрази на искането на ГЕРБ:

"Не е нормално да създаваме Анкетна комисия за меморандум, който не обвързва нито една страна. Това не е договор, това е нещо, тип паметна записка. И да искате да натоварите българския парламент с Анкетна комисия, още повече тези инвеститори, за които вие се опасявате, са били във вашата Топлофикация-София".

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев коментира:

"Не неглижирайте този въпрос, защото, колкото и да се опитвате да скриете истината, тя един ден ще излезе наяве! Още повече г-н Стойнев ме притесни с това, че е замесена и "Топлофикация-София". Ако "Топлофикация-София" също е дала възможност на руски олигарси да перат пари, това също трябва да бъде разбрано".

Мнозинството отхвърли и искането на ГЕРБ за изслушване на председателя на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова относно заключенията от доклада на Обществения съвет към Комисията, които, по думите на опозицията, са крайно критични към проведените избори миналата година. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна