Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: Иван Гешев вече е компрометиран и на ниво ЕС

| обновено на 31.03.22 в 11:52
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев е компрометиран вече и на ниво Европейски съюз, законността се връща в България - така министър-председателят Кирил Петков се обърна към служителите на МВР преди годишния отчет на  Главна дирекция „Национална полиция“.

„Имаме още много работа обаче. Аз вече вярвам абсолютно, че е възможно и това, което вашите колеги демонстрираха през последните няколко седмици ни показа, че страхът е изостанал. Оттук нататък законността е на преден ред“. 

Според Петков МВР е институцията, която е от страната на закона, на народа.

„Няма наши, няма ваши, има закон, който трябва да се спазва, и който си мисли още, че старите времена, където ако си човек на някой имаш протекция, това вече не съществува“.

Премиерът обяви, че прокуратурата в България не работи, но трябва да се прави разлика между главния обвинител Иван Гешев и прокуратурата:

„Господин Гешев за мене е абсолютно компрометиран вече. Той се компрометира даже на ниво ЕС, вече е много трудно да се прави скрито- покрито, дезинформация, когато и в Европейската прокуратура, и в българската едни и същи данни са постъпили“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна