Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представяне на комикса "The Truth Hunt: А Dangerous Investigation in the Balkans“

Комиксът "The Truth Hunt: А Dangerous Investigation in the Balkans“
Снимка: Фейсбук
"Историята на комикса "The Truth Hunt: А Dangerous Investigation in the Balkans“ е за търсенето на истината". Това обясни в интервю за предаването "Хоризонт до обед" авторката на текста и сценария на комикса Алексия Петрова:

"Има и личен мотив, който движи двамата герои напред, но основно става въпрос за борбата за справедливост на разследващите журналисти, за обществото и тях като част от обществото с една много особена и отговорна мисия. Главната ни героиня се казва Диляна и е стажантка във вестник. В това време баба й е на път да стане жертва на измама, организирана на високо ниво. Замесена е голяма компания, чиито собственици са близки с някои политически фигури. В началото главната ни героиня е безсилна, неопитна, притисната, но постепенно с помощта на другия ни главен герой Симеон, който е опитен журналист, работил дълги години в медията, нещата започват да се разплитат и се стига до разкрития".

"Това е мрачна тема и най-важното за мен беше да направя комикса свеж и позитивно изглеждащ, за да се балансира със сериозната тематика на проекта", отбеляза художничката на комикса Ралица Чобанова:

"Ние изцяло черпихме вдъхновение от реалността. Седнахме и си направихме проучване преди това. Да, темата е малко абстрактна, но имаме достатъчно примери от реалния живот. Това много ми помогна в изобразяването вече чисто визуално".

Цялото интервю с Алексия Петрова и Ралица Чобанова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна