Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Междуселищният транспорт в Бургаска област поскъпва средно с 20%

| обновено на 01.04.22 в 08:42

Средно с 20% се повишават цените на билетите по междуселищните линии в Бургаска област. Повишението се въвежда поетапно от днес. Превозвачите обясняват промяната с увеличените разходи за горива. 

Всяка община се обслужва от двама превозвачи. Всички са консултирали средно увеличение на цените на билетите с 20 на сто. За причините слушаме управителя на един от големите превозвачи в областта Румен Христов:

„Много е съществен ръстът на горивата. Ние поискахме това увеличение преди повече от месец и докато чакаме разрешение горивата вече на едро стигнаха 3 лв. Трябва да се има предвид, че това ние като обикновени потребители виждаме по бензиностанциите е измамно, защото те работят без никаква печалба, без никакъв марж. Печелят едни 5 ст., които заблуждават населението, че през последните няколко седмици няма увеличение. Напротив – увеличението на горивата на едро продължава".

Според фирмите планираното повишаване на цената на билетите е минимално и ще покрие само разликата в цената на горивата. Тепърва превозвачите ще коригират възнагражденията заради повишението на минималната заплата от днес. 

Повече чуйте в звуковия файл:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна