Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Гюров опроверга твърденията на ГЕРБ за проблем с дисертацията си

Андрей Гюров
Снимка: БГНЕС

Отговарям на всички условия, за да се кандидатирам за управител на БНБ. Така председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров опроверга твърденията на ГЕРБ, че има проблем с образователната степен и дисертацията му.
В кулоарите на парламента той посочи, че има образователна степен доктор от Виенския университет от 2005 г. Късното регистриране в Национален център за информация и документация Гюров обясни с факта, че едва вчера му е било обяснено, че за да има достъп до трудовия пазар в България, трябва да направи тази стъпка.
Не приема и твърденията за измама с дисертационния труд и обясни позовавания от 2007 и 2012 г. в труд от 2005-та така:
"Тази дисертация е регистрирана от Американски университет в България към Министерство на образованието през 2019 година, тоест 14 години след първоначалното написване на тази дисертация. Съответно, в този документ или на тази тема, аз съм работил допълнително и е имало някакви актуализации".
Ако нито един от двамата кандидати не бъде избран за управител на БНБ, процедурата ще започне отначало и едва тогава "Продължаваме промяната" ще обсъждат дали да издигнат друг кандидат.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна