Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молбата до ОАЕ за разпит на Божков е в Министерството на правосъдието

Снимка: БГНЕС

Молбата на прокуратурата до Обединените арабски емирства за разпит по видеоконферентна връзка на бизнесмена Васил Божков вече е в Министерството на правосъдието. Придвижването й се е забавило, заради необходимостта да бъде преведена на арабски език, уточняват от държавното обвинение. Тъй като България няма договор за правна помощ с Обединените арабски емирства ще се ползва принципът на взаимност, обясни правосъдният министър Надежда Йорданова, чрез която трябва да стане придвижването на искането:

„Това, което прави Министерството, е преглед на нещата - ако има някаква неяснота, уточняваме с колегите. Подготвено е едно строго формално писмо, от мен като министър, към съответната държава, която препраща искането до прокуратурата, моли за взаимност и изразява готовност за взаимност“.

Искането за разпит на Божков е на Софийската градска прокуратура във връзка с твърденията му, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Тримата бяха разпитани в началото на седмицата, а в понеделник се очаква да бъде разпитан и премиерът Кирил Петков.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна