Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 пречупи Локомотив Пловдив след почивката

Снимка: БФС

С голове след почивката ЦСКА 1948 спечели с категоричното 4:0 у дома срещу 10 футболисти от Локомотив Пловдив в двубой от 25-ия кръг в Първа лига.

Още в четвъртата минута Преслав Боруков извърши грубо нарушение срещу Лазар Марин и главният съдия Ивелин Занев отстрани нападателя на гостите след консултация с видео асистент арбитъра. Първоначално Занев показа само жълт картон на Боруков, но малко по-късно промени решението си. Това беше решителният момент в срещата, след който "черно-белите" не успяха да създадат нищо запомнящо се в предни позиции.

До почивката ЦСКА 1948 беше по-активният отбор, но удар на Марио Топузов беше спасен от Илко Пиргов.

В 47-ата минута топката достигна до Георги Русев, който стреля, но Пиргов изби. Топката се върна при Лазар Марин и той намери Александър Колев, разписал се на празна врата за 1:0.

Десет минути след това Ивайло Чочев изведе Мартин Тошев и нападателят се разписа с глава за 2:0.

В 62-ата минута Галин Иванов напредна и с плътен удар от дъгата на наказателното поле не остави никакви шансове за Пиргов.

Осем минути след това Иванов реализира и втория си гол във вратата на пловдивчани. Кристиан Гомис загуби топката пред наказателното поле, а Галин Иванов овладя бързо и със силен шут фиксира крайното 4:0.

ЦСКА 1948 се изкачи на девето място в класирането, докато Локомотив остава на осма позиция и вече няма шансове да се класира за първата шестица в първенството.

"Можем само да гадаем как щяхме да изглеждаме с 11 души. Но това не се случи, така че няма смисъл да отговарям на този въпрос. Имаше доста странни отсъждания през първото полувреме, но и да коментирам съдията, това няма да промени нищо. Теренът беше много тежък, а голът в началото на второто полувреме (за 1:0 в полза на ЦСКА 1948) ни срина психически. Аз ще поема моята отговорност и ще подам оставка, за да започне отборът отначало. Мисля, че на Локомотив му трябва ново начало. Не съм взел това решение на база само този мач, мисля, че е дошло времето за промяна. Собственикът винаги е бил зад мен, винаги съм имал доверието му, но за да тръгне този отбор напред, явно трябва промяна. Локомотив Пловдив може да се измъкне от тази ситуация само с победи и се надявам това да се случи още в следващия кръг. Не очаквам обаче аз да бъда треньор в мача с ЦСКА-София", сподели след мача Александър Тунчев - наставник на Локомотив (Пловдив).

"По-трудно ни беше през първото полувреме. Но няма какво да се залъгваме, червеният картон ни улесни, защото постави в много трудна позиция нашия съперник. С вкарването на втори нападател на почивката успяхме да решим мача. В последните кръгове се срещаме с доста равностойни отбори. В предишния ни мач ние бяхме с човек по-малко, сега нашият противник остана в намален състав. Точно затова е много важно да останеш концентриран в такива ситуации, тъй като тимовете са на едно ниво", сподели Николай Киров, старши - треньор на ЦСКА 1948.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна