Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва делото срещу полицая, убил дете на пешеходна пътека в Братаница

| обновено на 04.04.22 в 16:41

Съдът в Пазарджик започва дело срещу полицая, блъснал и убил дете на пешеходна пътека в село Братаница. Тежкият инцидент от миналото лято предизвика вълна от протести на местните жители.  

Спрямо 43-годишния служител на сектор „Борба с организираната престъпност“ Васил Панайотов е внесен обвинителен акт за това, че със служебен автомобил е причинил смъртта на 7-годишната Моника, като е нарушил правилата за движение по пътищата.  

Шофьорът е карал с над 70 км./час  в населено място, изпреварил чакащите пред  пешеходната пътека коли и блъснал фатално едно от двете пресичащи пътя деца.  Дни след катастрофата шофьорска книжка на Панайотов е отнета. Наложена му е и забрана да напуска страната. Тестовете за алкохол и наркотици са отрицателни.  От миналия юли е на свобода срещу парична гаранция от 5 хиляди лева.

Това не е единствения фатален инцидент в пазарджишкото село.

През 2018 година между селата Братаница и Ветрен дол бе блъснато и 15-годишно момче, което почина в болницата две седмици след катастрофата. Съдът в Пазарджик оправда шофьора, но заради протест на прокуратурата и жалба на частните обвинители, делото ще се гледа отново от апелативните магистрати в Пловдив.

От началото на септември миналата година, в центъра на пазарджишкото село Братаница вече има две повдигнати пешеходни пътеки.

Съдебните заседания по двата случая са тази седмица – в сряда, и в четвъртък. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна