Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Ковачев: Активите на Русия да се използват за възстановяване на Украйна

Снимка: БГНЕС

„Всички европейски институции и страните членки са призовани да окажат максимална подкрепа на Украйна, която е нападната незаконно и неоснователно страна от своя съсед. Нечувано престъпление е да се извършват атаки срещу градове с цивилно население. Ние гледаме ужасено отстрани“.

Това каза пред БНР евродепутатът Андрей Ковачев.

Той посочи, че дезинформацията и промиването на мозъци „с представянето на Русия в светлина, в която никога не е била, е нещо характерно за България от години“.

„Чудовищно е, че някой може да си помисли, че Украйна е инсценирала случилото се в Буча, за да сплаши света. Но ние сме в информационна война, и то в много сериозна фаза. Има много хора в България, които вярват в конспиративните теории“.

В предаването „Нещо повече“ евродепутатът допълни, че в ЕП ще бъде дискутирана ситуацията с Алексей Навални и с демократичните организации в Русия.

„Настояваме активите на Руската федерация да бъдат използвани за възстановяването на Украйна. С огромното си мнозинство Европейският парламент иска максимално затягане на санкциите срещу агресора Русия и да се подпомогне Украйна“.

Интервюто с Андрей Ковачев можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна