Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо издание на фестивала „Вкусът на Добруджа“ в Силистра

Снимка: Незабравка Кирова

Първото издание на фестивала „Вкусът на Добруджа - където модерното среща традициите“ ще се проведе от 15 до 17 април в Силистра.

Събитието ще се проведе паралелно на няколко локации в града, като производителите ще се срещнат на Централния градски площад.

Организатори са сдружение „Силистра 2030“, а целта им е изграждането на Силистра като туристическа дестинация.

Фестивалът за културата, вкусовете и традициите на Добруджа цели да възроди обичаите от района и да запознае гостите и жителите на града с културно-историческо, природното и кулинарно богатство.

Програмата на събитието включва кулинарни демонстрации и дегустации. Предвидени са отворени класове по народни танци, занаятчийски класове за производство на свещи. Гостите ще имат възможност да се запознаят с изкуството за тъкане на стан и още много други дейности и занаяти, характерни за региона.

За децата има подготвени детски творчески работилници за оцветяване на фигури и рисуване върху текстил. Огнено шоу и музикална програма ще съпровождат бар с подбрани напитки.

В дните на фестивала ресторантите в град Силистра, ще предлагат специално меню „Вкусът на Добруджа”. За тези, които искат да надникнат зад завесите – кулинарен мастър клас, воден от шеф-готвачи, ще предложи модерен прочит на кухнята и културата от района.

За пътешествениците ще се открие възможност да опознаят древния град Дуросторум, развиван активно по време на Римската империя и населяван хилядолетия преди това.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна