Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намаляват случаите на коронавирус по света и у нас

Снимка: БГНЕС

55 са новите случая на коронавирус във Варна. Това отново нарежда морската столица на второ място в страната, след София, където те са 244. Новозаразените в Бургас са 33, а в Добрич - 20. Това показват данните от Единния информационен портал.

726 са новите случаи на коронавирус у нас. Това са 7 % от направените 10 356 теста за изминалото денонощие.

1 373 пациенти са в болница като 165 от тях са в интензивно отделение.

19 души са починали заради усложнения, свързани с инфекцията като 84 % от тях не са били ваксинирани. 1290 души са отчетени като излекувани.

Броят на регистрираните случаи на коронавирус в световен мащаб намалява за втора поредна седмица, а потвърдените смъртни случаи от КОВИД-19 също са намалели през миналата седмица, сочи доклад на Световната здравна организация (СЗО), цитиран от Асошиейтед прес.

В последния си доклад за пандемията СЗО посочва, че са регистрирани 9 милиона случая, което представлява спад от 16 процента на седмична база, и над 26 000 нови смъртни случая от КОВИД-19. Здравната агенция на ООН заяви, че потвърдените инфекции с коронавирус са намалели във всички региони на света.

Въпреки това институцията предупреди, че съобщените числа са свързани със значителна несигурност, тъй като много страни са спрели широко разпространеното тестване за коронавирус, което означава, че много случаи вероятно не са открити


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна