Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Колев-Бащата ще води Локомотив (Пд) срещу ЦСКА София

Христо Колев
Снимка: lokomotivpd.com

Легендарният полузащитник на Локомотив (Пловдив) от 80-те години Христо Колев-Бащата ще води "черно-белите" в последния мач от редовния сезон в Първа лига срещу ЦСКА София. Мачът е утре (петък) от 19.30 часа на стадиона в парк "Лаута".

Любимецът на публиката на Локомотив ще изведе отбора в днешната тренировка, която е в 20.00 часа. Тя е насрочена в такъв час именно с цел адаптация за утрешния мач.

До завръщането на Христо Колев се стигна след оставката на Александър Тунчев и неговия екип от Красимир Петров и Георги Илиев. Бившият централен защитник Тунчев подаде оставката си след поражението с 0:4 от ЦСКА 1948 предишния уикенд.

Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски се прибира от Бразилия утре, а след това ще се събере и управителното тяло, което ще дискутира евентуалните предложения за наследник на Тунчев. Няколко са вариантите за нов наставник, като със сигурност Бруно Акрапович не е сред тях. Босненецът се раздели с досегашния си отбор от Република Северна Македония и това се смяташе за знак в посока завръщане на Лаута. Акрапович обаче не си тръгна по най-добрия начин, когато премина в ЦСКА и това явно не е забравено.

57-годишният бивш халф е бил два пъти старши треньор на родния си клуб и три пъти помощник на други специалисти. За последно е бил старши през 2016 година, а след това работи в школата. Димитър Палазов, който сега оглавява академията на черно-белите, е вариант за негов асистент.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна