Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов отпадна след тайбрек в третия сет

Димитър Кузманов
Снимка: Bengaluru Open

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов отпадна драматично на четвъртфиналите на чалънджъра на клей в Оейраш, Португалия, който е от категория 80.

Поставият под №8 отстъпи на втория в схемата Зденек Коларж от Чехия с 1:6, 6:0, 6:7(6).

В първата част Кузманов успя да вземе само подаването си за 1:4.

В следващата част 28-годишният пловдивчанин заигра по-агресивно и намали грешките и започна с пробив на 15. Той направи нов брейк за 3:0, след като бързо стигна до къса топка и принуди съперника да сбърка. Серията на Мико продължи с трети брейк за 5:0 и след това той сервираше за изравняване на частите. Той поведе с 40:0 и успя при третата си възможност.

Заключителния сет започна с два шанса за пробив на Кузманов, но чехът се спаси и прекъсна негативната серия от шест загубени гейма. Коларж направи брейк за 5:3. Той поведе с 40:0 и реализира втората възможност. След това той сервираше за място на полуфинал. Но българинът не се отказа и направи рибрейк при втората си възможност, когато съперникът прати топката в мрежата при опит за воле.

Стигна се до тайбрек.  Размяната на полетата дойде при 3:3 точки. Коларж стигна до два мачбола при 6:4. Мико отрази първия с прехвърлящ удар, а при втория чехът изкара форхенда си в аут.При третия мачпойнт обаче българинът изкара топката в аут.

Той си тръгва с 16 точки за световната ранглиста, където е №208 сега.

Следващата седмица Кузманов ще играе на чалънджър в Мадрид.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна