Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автогол и Марин Петков донесоха победата на Левски срещу Черно море

Левски победи Черно море с 2:0
Снимка: БГНЕС

С автогол на Даниел Димов и попадение на влезлия като резерва Марин Петков Левски победи Черно море с 2:0 в мач от 26-ия кръг на футболното ни първенство.

В оспорван и напрегнат мач, изпълнен с много остри единоборства, "сините" успяха да стигнат до трите точки и да зарадват своите привърженици, изпълнили трибуните на "Герена".

Гостите от Варна влязоха с пределна агресия в мача и още до почивката реферът Волен Чинков показа пет жълти картона на "зелените", което бе сигурна индикация, че те едва ли ще завършат срещата в пълен състав, което се и случи.

В 53-а минута получилият картон през първата част Сердюк се сблъска с вратаря Николай Михайлов и получи втори жълт и червен картон.

Стражът на "сините" получи травма в резултат на влизането и бе изнесен на носилка и откаран с линейка в болница.

Левски имаше териториално превъзходство и атакуваше по-опасно. Цунами прати топката в мрежата с глава в 8-а минута, но попадението бе отменено заради засада.

В 22-а минута Левски имаше нова добра ситуация за гол след грешка при изнасянето на топката от Черно море. Илиян Стефанов върна към Филип Кръстев, чийто шут бе блокиран, а след разбъркване Георги Миланов прати топката в мрежата, но преди това бе отсъдена засада.

В средата на първото полувреме напрежението се повиши след размяна на реплики между Сердюк и Филип Кръстев, като реферът потуши ситуацията с по един жълт картон за двамата.

В началото на втората част Сердюк бе изведен на чиста позиция, но ударът му бе блокиран.

В 54-а минута Сердюк отново бе изведен зад защитата на Левски, но бе изпреварен от вратаря Николай Михайлов.

Украинецът обаче закъсня и влезе грубо в единоборството и получи втори жълт и съответно червен картон. Михайлов не успя да продължи след сблъсъка и бе откаран в болница, а на негово място влезе 17-годишният Пламен Андреев.

В 69-а минута Матиас Курьор прати топката в мрежата на Левски, но попадението бе отменено заради засада.

Левски стигна до гол в 74-а минута. Илиян Стефанов бе изведен вдясно от вратата, пусна пас към центъра, а Даниел Димов отклони топката в собствената врата.

В последната минута на добавеното време влезлият като резерва Марин Петков завърши с хубав удар под гредата отличен пас на изигралия силен мач бразилец Уелтън.

Левски завърши на пето място в редовния сезон с 42 точки и в първия плейофен кръг другия уикенд ще срещне ЦСКА.

Черно море е трети в таблицата, но може да бъде изместен от Ботев Пловдив, който утре приема Локомотив София.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна