Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

40 издателства представят продукция във Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

40 български издателства представят най-новата си книжна продукция по време на седмото изложение „Фоайе на книгата с автограф”, което се провежда във Велико Търново.

Издателствата представят най-новите си книги в изложбените зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново, а 28 автори ще имат преки срещи с читателите си, заяви доц. Калина Иванова, директор на Регионалната библиотека „Петко Славейков, организатор на изложението: 

„Чрез проявите, заложени във „Фоайе на книгата“, участваме и в националната кампания на асоциация „Българска книга“ - „Маратон на четенето“. 

По време на изложението във Велико Търново издателствата ще дарят на културните институции книги за близо 16 хиляди лева, а регионалната библиотека ще направи откупки за около 20 хиляди лева, заяви заместник-директорът на библиотеката д-р Иван Александров и поясни как е направен подборът на издателствата и авторите за срещите с великотърновските читатели: 

„Всички тези автори, които са поканени, са на базата на обратната връзка, която имаме с читателите“. 

Издателство е обявило, че всички продажби на книгата „Войната, която промени Рондо“ на двама украински автори ще бъдат дарени на БЧК в помощ на пострадалите от войната в Украйна. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна