Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Ауад:

90% от акаунтите с дезинформация за пандемията сега отразяват дезинформацията на Кремъл

Снимка: https://pixabay.com

Няма нужда от интеракция и комуникация с троловете в Интернет и социалните мрежи, категоричен е Георги Ауад, експерт по измерване и оценка на комуникацията. Той дава и своя съвет да докладваме и блокираме троловете, за да не спомагаме за разпространяването на невярна информация. Експертът смята, че една добра стъпка, за да сме наясно за истината, е да имаме лична и медийна хигиена.

Според Ауад прави впечатление, че дезинформационната кампания от Русия, особено сега по време на войната в Украйна, не залага на нови методи, а се осланя на добре поставени основи от времето преди края на Желязната завеса, особено в страните от бившия Източен блок. Анализаторът отбелязва също, че целенасочена кампания срещу традиционните медии се води вече от години.

Георги Ауад, Publicis Bulgaria

За работата на троловете, кой стои зад тези профили, другата гледна точка, манипулирането на коментарите под статии и за опитите да бъде създадена обществена нагласа, която се крепи на дезинформация, слушайте в това издание на подкаста „Следващият ден“, където гостува Георги Ауад - експерт анализи, измерване и оценка на репутацията с над десет години професионален опит.

Всички епизоди на "Следващият ден" ще намерите:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна