Паднала мазилка върху стълбището в училище „Отец Паисий“ в Кърджали

Предстои мащабен ремонт в училище "Отец Паисий" в Кърджали след падналата мазилка

Неочаквана тридневна ваканция получиха учениците в средното училище „Отец Паисий“ в Кърджали, където мазилка се срути в стълбището. Инцидентът е станал в едно от междучасията преди обяд. Няма пострадали ученици и учители. „Ситуацията..

публикувано на 11.12.19 в 16:01

Доц. Градинаров: Журналистиката трябва да намери противодействие на „опитомяването“

„Журналистиката се развива и тя би трябвало да намери някакъв изход, някакво противодействие на това, което се случва“, заяви пред БНР доц. Борислав Градинаров, един от съставителите на сборника „Медиите - между пазара и контрола“. „Нашите..

публикувано на 11.12.19 в 12:55
Детска градина

Увеличава се броят на училищата с обучение по метода Монтесори

От следващата година в две нови общински училища в Пловдив ще се въведе обучение за първокласниците по методите на Мария Монтесори. От 4 години образователният подход набира скорост в града като е по-застъпен в детските градини - групите вече са..

публикувано на 11.12.19 в 10:54
Детска болница

Д-р Адил Кадъм: Детската педиатрия е изправена пред сериозна кадрова криза

В Детската педиатрия в София не достигат медицински сестри, лекари и лаборанти и болницата „Проф. д-р Иван Митев“ е изправена пред сериозна кадрова криза, каза пред „Хоризонт“ д-р Адил Кадъм, генетик и детски ендокринолог. От своя страна министърът на..

публикувано на 10.12.19 в 17:50
Розита Еленова

Розита Еленова: Политическата реклама не е формулирана

Розита Еленова член на Съвета за електронни медии направи изследване на проведените избори в България през тази година. "Мен ме интересуват изключително телевизиите, които са ангажирани с политическа партия. Това е едно интересно явление...

публикувано на 10.12.19 в 14:12
Десислава Димитрова

Движението Slow food призовава за чиста храна

Навършват се 30 години от създаването на международното движение Slow food - бавна храна. Как личният избор чрез начина и метода на хранене може да повлияе върху климатичните изменения. "С нашите избори, хранителни избори ние стимулираме..

публикувано на 10.12.19 в 12:29

Фандъкова иска затвор за горенето на отпадъци

Горенето на отпадъци е основна причина за замърсяването на въздуха в София и ще се инкриминира чрез законодателни промени, внесени от ГЕРБ, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова: "Утре група народни представители от ГЕРБ ще внесат..

обновено на 09.12.19 в 19:48

България може да привлича туристи с винени турове

Развитието на винен туризъм е един от начините България да промени представата за евтина алкохолна дестинация, посочват експерти в бранша. Разработени са 12 винено-културни дестинации по проект „Сподели България“. Те са съвместна инициатива на..

публикувано на 09.12.19 в 16:13
Арх. Анета Василева

Конкурсът за "Света Неделя" трябва да бъде доведен до край

Архитектурното студио на италианеца Масимилиано Фуксас спечели международния конкурс за обновяване на площад "Света Неделя", организиран от Столичната община. Конкурсът стана повод за критики, че процедурата е ограничила изключително много..

публикувано на 09.12.19 в 13:15
Харалд Харман

Културологът Харалд Харман и загадката на Дунавската цивилизация

Загадка или тайна, която тепърва ще се разкрива. За това разказва книгата “Загадката на Дунавската цивилизация”, която в последните години претърпява поредно издание. Неин автор е германският езиковед и културолог Харалд Харман, който открива връзки в..

публикувано на 09.12.19 в 11:27