Еньовден в Белмекен

Виргиния Захариева: В трудни времена имаме нужда от традиция

"На Еньовден, тези много силни дни около 24 юни, бяхме в Белмекен и след това слязохме в Долна Баня. Направихме ритуала на самия Еньовден ", каза за БНР Виргиния Захариева, писател, терапевт, поетеса, художник. По време на празника..

публикувано на 23.07.21 в 12:35

Кметството в Тел Авив създаде програма за подкрепа на самотни възрастни хора

Кметството в Тел Авив създаде програма за подкрепа на самотни възрастни хора.   " Няколко организации се занимават с дейности в подкрепа на възрастните хора . Повечето от участниците в тях са доброволци. Има няколко фондации, които дават..

публикувано на 22.07.21 в 17:10

Приключи работата по проекта „Децата се учат да защитават животните“

Дора Радева приключи работа по проекта „Децата се учат да защитават животните“ на Фондация „Четири лапи“, който се изпълняваше седем години. „Работила съм от София до Благоевград, Видин, Търговище Разград, Стара Загора, Габрово, Севлиево...

публикувано на 22.07.21 в 15:35

Марин Бодаков: Необходимо е да се върнем към основите на парламентаризма

„Необходимо е да се върнем към основите на парламентаризма“, каза в за БНР Марин Бодаков. По думите му има "тежка криза на представителството". "В последните дни аз се чувствам като наблюдател на много тежка политическа шарлатания,..

публикувано на 22.07.21 в 11:52
Иво Джокин, ръководител на общински център за извънучилищни дейности в село Байкал

За интереса на българските деца към Космоса и природните науки

„Общинският астроцентър е част от инициативата „Ало, Космос! Говори България!“ където деца от 6 до 19 години отправиха въпроси към астронавти от МКС“, каза пред БНР Иво Джокин, ръководител на общински център за извънучилищни дейности и..

публикувано на 22.07.21 в 11:04
Депутати от новия парламент позират за обща снимка, 21 юли 2021 г.

Петър Чолаков: ИТН са силно уязвими откъм тематични мнозинства

ИТН са силно уязвими откъм тематични мнозинства и прищевките на един или друг политически партньор в пленарната зала. Това мнение изрази в интервю за БНР  доц. Петър Чолаков от Института за изследване на обществата и знанието при БАН. Той отбеляза, че..

публикувано на 22.07.21 в 07:55
Мисионис

Ще се направи мащабно проучване в ранновизантийската крепост на Мисионис

Две седмици след началото на археологическото лято на средновековния град Мисионис край Търговище, първите открити артефакти са впечатляващи - ценна златна апликация, стотици монети, оръдия на труда, предмети от бита. " През тази година ще..

публикувано на 21.07.21 в 18:36

Четириконхална църква откриха археолозите при разкопките на крепостта Залдапа

Уникална не само за България, но и за света четириконхална църква откриха археолозите при разкопките на крепостта Залдапа, край Крушари.  Залдапа е най-големият укрепен античен център в земите на днешна Добруджа. Тя е разположена в..

публикувано на 21.07.21 в 15:49
Владимир Чуков

Владимир Чуков показва в книга как религиозните компоненти влияят върху политическите решения

„Това не книга за самия Израел, не е книга за юдаизма, а за държавата Израел и за юдаизма като критерий за формирането на тези две много важни радикални течения в рамките на двете големи религиозни семейства – християнството и исляма“,..

публикувано на 21.07.21 в 14:38
Фолклорна група към НЧ

Диск с беломорски фолклор продават в село Светлен

Дискът с беломорски фолклор, за който ви разказахме на 23 май в предаването "Рано в неделя" , вече е готов и се продава в читалище НЧ "В. Гаршин" в поповското село Светлен. Идеята за създаването му е да се съхранят автентичния беломорски фолклор,..

публикувано на 21.07.21 в 13:42