Тазгодишният Innovation explorer - отворена врата за лидерство и иновации

Форумът Innovation explorer ще се проведе на 20 февруари в София. Поканени са български и чуждестранни лектори. Д-р Йене Асегид е лектор по лидерство. Семейството й пристига в Белгия като емигранти от Етиопия. "Много е лесно да се..

публикувано на 19.02.20 в 13:12

Кариера за инертни материали край Първенец вдига на бунт пловдивски села

Живеещи в пловдивското село Първенец и съседни населени места обявиха протестна готовност заради изграждането на кариера за инертни материали .  Инвестиционното намерение на фирма „Толи“ ЕООД обхваща територии от около 210 дка на Първенец,..

публикувано на 19.02.20 в 11:23
Къщата на Христо Цонев,  съратник на Васил Левски

Ловеч започна процедура за укрепване на къщата на съратник на Васил Левски

Къщата на един от най-близките съратници на Васил Левски в Ловеч - Христо Цонев-Латинеца, е в окаяно състояние от години и се руши. До 1995 година в къщата, където Левски често се е укривал, е имало музейна експозиция, но впоследствие сградата е..

публикувано на 19.02.20 в 10:38
Ива Таралежкова

НПО учи 7 общини как да включват гражданите във вземането на решения

Форум „Гражданско участие“ ще подпомогне 7 активни български общини в рамките на конкурса „Вход за граждани“ . Става дума за въвеждане на нови инструменти за взаимодействие на местната авласт с гражданите. Мрежата Форум „Гражданско участие“..

публикувано на 19.02.20 в 10:32
Сградата на БНТ

Студентското предаване "Ателие" ще се излъчва по БНТ

"Ателие" е документална поредица за изкуство и култура на ТВ “Алма Матер”. През март ще започне излъчването на нови предавания по БНТ. "Аз мога да кажа, че това е първото предаване в телевизионен ефир, правено от млади хора за млади хора и..

публикувано на 18.02.20 в 18:25
Илюстрация на китайската космическа сонда „Чанъе-4“, кацнала на Луната.

Д-р Веселин Василев: Космосът е една нерегулирана територия от гледна точка на правото

Преди няколко дни бе съобщено, че НАТО е обвинила Русия в шпионаж на сателитите ѝ в космоса. В края на миналата година САЩ обявиха създаването на Космически сили, новосъздадения шести клон на въоръжените сили, първото ново звено на..

публикувано на 18.02.20 в 14:59

Православните летни лагери са традиция за Кремиковския манастир

Въвеждането на религията като задължителен предмет в училище е процес, който вече три десетилетия след началото на прехода продължава да бъде отлаган. На този фон Българската православна църква създава свои инициативи, с които приобщава младите..

публикувано на 18.02.20 в 14:44
Боян Иванчев и Марин Пенков

Повече от 70% от решенията в среда на риск в икономиката са ирационални

Невроикономиката е наука, която съчетавайки традиционната икономика с психологията и неврологията описва неврологичните механизми, които влияят на взимането на решения. Отговорите идват с декодирането на невроните. Декодирането на нервните импулси..

публикувано на 18.02.20 в 13:36

Медицинският университет в Плевен изпрати маски за Китай

Медицинският университет в Плевен изпрати хуманитарна помощ на колегите си в Китай, за да ги подкрепи в усилията да помагат на болните от коронавирус. "Никой не е очаквал, че такава мощна държава като Китай в такъв момент ще има нужда и от нещо съвсем..

публикувано на 18.02.20 в 11:49

Нишан Джингозян: Точковата система ще намали миграцията към Великобритания

Обмисляната във Великобритания бъдеща точкова система ще затрудни достъпа на граждани на ЕС до работни места, за които не се изисква добра квалификация – в строителството, селското стопанство, здравеопазването, социалните услуги. Това прогнозира..

публикувано на 18.02.20 в 10:00