Километрични опашки от автомобили в Русе

Как се развива ТИР-кошмарът на Дунав мост?

Километрични опашки от тирове към Дунав мост в Русе направиха живота на русенци невъзможен. По този повод от вчера са разпоредени специални мерки за ограничение и координиране на движението. Кметът Пенчо Милков поиска намесата на държавата, а..

публикувано на 17.08.22 в 15:43
Росен Йорданов

Росен Йорданов: Погрешна е масовата представа на хората, че ние сме господари на съзнанието си

" Погрешна е масовата представа на хората, че ние сме господари на съзнанието си и ние осъзнаваме в огромна степен нашите действия и постъпки, вършим ги съзнателно и мотивирано, наясно сме с всички възможни последствия, но това всъщност е една голяма..

публикувано на 17.08.22 в 14:50

Ловешките електромобили ще са сред най-достъпните на световния пазар. Не и за българина

Изграждането на завода за електромобили в Ловеч, което беше договорено преди година от тогавашния министър на икономиката Кирил Петков с инвеститора, на практика вече е започнало. Това потвърди за БНР изпълнителният директор на фирмата „NEXT e..

публикувано на 17.08.22 в 11:27
Алексей Алчин

Как ще се развие случаят "Алексей Алчин"?

България е на път да екстрадира руския гражданин Алексей Алчин , активен участник в антикремълските протести и човек, който след нахлуването на Русия в Украйна сложи лента с украинското знаме на гърдите си и изгори публично своя руски..

публикувано на 17.08.22 в 11:09
КПКОНПИ

Димитър Марков, ЦИД: Механизмът за имотните декларации не работи в пълния му капацитет

Механизмът за имотните декларации не работи в пълния му капацитет , с който беше замислен. Единственото, което дава в момента, е някаква публичност . Това мнение изрази пред БНР Димитър Марков от Правната програма на Центъра за изследване на..

публикувано на 17.08.22 в 11:01

Защо в България лявото не е ляво и дясното не е дясно?

В България не са много приложими политическите полюси ляво и дясно . Това мнение изрази пред БНР Благослав Михайлов от платформата "Стража". "Това, което в България се възприема като ляво, в другите страни би било центристко или дори към..

публикувано на 17.08.22 в 10:00
Диян Стаматов

Диян Стаматов: Наредбата за смяна на училищни директори беше изненада за образователната гилдия

" Наредбата за смяна на училищни директори беше изненада за цялата ни образователна гилдия , защото тя не съществуваше преди три месеца, внезапно беше променен законът, кажи-речи в последния момент преди да приключи дейността на парламента, за да бъде..

публикувано на 16.08.22 в 14:21
Каси Козирков

Каси Козирков, "Гугъл": Човечеството се намира в изцяло нова ситуация на комуникация с машините

Да се доверяваме ли на изкуствения интелект ? Трябва ли да се отнасяме с него като със съзнателно същество? Как да направим така, че машинното обучение да служи на хората. Отговорите на тези въпроси даде Каси Козирков от "Гугъл". Тя е главен учен..

публикувано на 16.08.22 в 13:19
Ниското ниво на река Дунав спъва корабоплаването

Маловодието по Дунав води до изключителни загуби за корабоплаването

Безводието, обхванало цяла Европа, води до изключителни загуби за корабоплаването . Стотици самоходни и несамоходни плавателни съдове изчакват в Българо-румънския участък на река Дунав, а прогнозите за реката не са никак оптимистични...

публикувано на 16.08.22 в 11:09
Крум Дончев

Крум Дончев: Един орган да отговаря за пътната безопасност. Сега отговорността се размива

"В България проблемът с пътната безопасност е размит . Той се разпределя върху прекалено голяма част от институциите." Това мнение изрази пред БНР Крум Дончев, бивш автомобилен състезател, бивш депутат от БСП и член на Националния съвет на БСП...

публикувано на 16.08.22 в 07:53