Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готов ли е парламентът да отпусне 600 млн. лв. от исканите за ремонт на пътища

Снимка: БГНЕС

Парламентът ще отпусне поне 600 милиона лева от исканите за ремонт на пътищата, около това се обединяват коалиционните партньори в коментарите. Против са обаче от "Продължаваме промяната", направени в кулоарите на парламента.

Борислав Гуцанов от БСП обясни, че няма как да не бъдат дадени тези средства:

"Да. Ще го подкрепим решението, става въпрос за 600 милиона, които сега трябва да бъдат отпуснати от страна на Народното събрание и още 600, ако трябва да сме точни 560, втори път. Това е един проблем, който идва от ГЕРБ".

Депутатът Христо Иванов от ДБ изказа мнение, че са предложили допълнителни механизми за контрол:

"Трябва да се търси решение. Ние сме разгледали предложението, имаме някои технически свои предложения, които да обсъдим с колегите, но така или иначе посоката е в това, че трябва да се разреши този проблем".

Според Настимир Ананиев трябва да има механизъм за контрол.

"Трябва да бъдат платени, поне 50 процента от тях. Въпросът е да не се разписва празен чек, защото, ако се платят всички пари, без да има някакъв контрол за публичните средства, това ще бъде огромен проблем".

"Има такъв народ" обаче няма да подкрепи даването на пари. Според Тошко Йорлданов парламентът не е този, който трябва да се произнася по казуса.

"Това, което предлагате е по-лошо от предното, което предложиха същите. Защото е противозаконно комисия в парламента да одобрява плащането. Просто е противоконституционно и това е някакъв глупав пиар, който аз вече не разбирам, просто се оплетоха колегите… Ние предпочитаме Министерски съвет да решава тези неща".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна