Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола: Имахме късмет, че не получихме гол

Пеп Гуардиола дава наставления по време на двубоя в Мадрид.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна след срещата с Атлетико (Мадрид) в Испания в четвъртфиналите на Шампионската лига, че домакините са били по-добрият отбор през второто полувреме. Двубоят на стадион „Уанда Метрополитано“ завърши при резултат 0:0 и благодарение на успеха с 1:0 в първия мач в Манчестър, футболистите на Гуардиола се класираха за полуфиналите.

„Имахме късмет, защото не получихме гол. Стигнахме до полуфиналите и като цяло смятам, че е заслужено“, добави Пеп Гуардиола, който стана първият треньор, класирал се девет пъти за топ 4 в Шампионската лига. В следващият етап Сити ще играе с Реал (Мадрид).

„Имам само добри думи за Диего Симеоне. Той може да играе както си иска, разбира се. Никога не бих казал обратното. Всичко, което казах, е, че беше трудно. Те знаят как да постигнат това по-добре от всеки друг. Но не ме разбирайте грешно, защото никога не съм критикувал Атлетико“, добави Гуардиола.

„Противникът ни притисна, а ние сякаш забравихме да играем. Отдавам им дължимото за това. Сега празнуваме, но след това второ полувреме, можехме да отпаднем. Бяхме в беда, а те имаха шансове да отбележат гол“, призна испанският специалист.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна