Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ ще представи резултатите от наблюдение на предаването „Политически НЕкоректно“ на 10 април

Снимка: Ани Петрова, БНР

Съветът за електронни медии ще представи резултатите от наблюдение на дирекция "Мониторинг и анализи" на предаването „Политически НЕкоректно“, излъчено в програма Хоризонт на 10 април с водещ Петър Волгин.

Заседанието на медийния регулатор е насрочено за 11 часа.

Заради съобщаването на непотвърдена информация за кораба "Царевна" Програмният съвет на БНР наложи дисциплинарно наказание съгласно трудовото законодателство на водещия на предаването "Политически НЕкоректно" Петър Волгин. Според съвета в изданието на 10.04.22 г. журналистът е нарушил Правилника за редакционната дейност и Етичния кодекс на служителите на БНР.

Петър Волгин коментира, че не е съгласен с наложеното наказание и че с предаването законът не е нарушен.

На заседанието на медийния регулатор ще бъде представен и доклад за спазването от програмите "Хоризонт" на БНР и БНТ-1 на БНТ на изискването на Закона за радиото и телевизията да отразяват различните идеи и убеждения в обществото чрез плурализъм на гледните точки във всяко от новинарските и актуално--публицистичните предавания с политическа и икономическа тематика.

Ще бъдат оповестени и резултатите от наблюдение за отразяването на войната в Украйна в тези програми на двете обществени медии.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна