Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С протест под наслов "Спрете гаврата с медиите" АЕЖ иска оставката на Тошко Йорданов

3
Снимка: Мария Костова

Асоциацията на европейските журналисти - България проведе символичен протест под наслов "Спрете гаврата с медиите" в градинката между парламента и Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Участниците в акцията призоваха за оставката на Тошко Йорданов от председателския пост в парламентарната комисия по културата и медиите заради това, че номинира телевизионния водещ Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии.

Протестът се състоя, въпреки че Карбовски обяви, че се отказва от номинацията.

"И смятаме, че е крайно време политиците да се отнасят сериозно с медиите, а не да правят провокации, да използват регулатора като поле за политически междуособици и интриги между тях, вътре в коалицията или пък по отношение на опозиция и управляващо мнозинство. Изобщо обидното в случая е изключително презрителното отношение към медиите, демонстрирано от ИТН", сподели журналистът Ирина Недева, един от участниците в протеста.

"Въпреки че беше оттеглена номинацията, ние правим тази вечер тази акция, събираме се тука пред парламента, за да дадем сигнал, че няма да толерираме, и ситуацията в България трябва да започне да се подобрява. Не можем да продължаваме да търсим къде е дъното и да копаем дъното, така че това е нашето послание към политиците", допълни друг от участниците.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна