Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перник е отличен с грамота на Международното изложение "Културен туризъм"

Община Перник е отличена с почетна грамота за активно участие в провеждащото се във Велико Търново 17-ото Международно изложение „Културен туризъм”. Перник представя в старата българска столица най-големите си забележителности, а всеки посетител може да се снима с истински сурвакар, облечен с уникален костюм на сурвакарската група „Йорданови Арт“.

Участието на Община Перник в туристическо изложение е първото от дълги години насам, а пернишкият щанд е изключително атрактивен. На видеостена се излъчват рекламни клипове и филми за Пернишката крепост, за единствения на Балканския полуостров Подземен минен музей, за най-шумния, многолюден и цветен международен фестивал „Сурва“, който превърна Перник в европейската столица на зимните маскарадни игри, както и за други събития, които се провеждат в града.

Гостите на изложението могат да се насладят и на нещо ново – специален филм с виртуална реалност, който пренася посетителите в подземня минен музей. Сред първите,  разходили се виртуално в музея, бяха зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева и кметът на град Велико Търново Даниел Панов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна