Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Женския пазар

Петра Димитрова подрежда 30 свои платна там, където ги е рисувала

Два от сюжетите в изложбата на Петра Димитрова
Снимка: Галерия „Сердика“

Първата самостоятелна изложба на младата художничка Петра Димитрова е вдъхновена от ежедневието на Женския пазар със своите незабележими персонажи, случки, ситуации.

Платната ѝ живопис и монотипия ще бъдат изложени от 20 април в галерия "Сердика", която се намира точно в сърцето на обновената част на най-големия и централен софийски пазар.

„Като автор винаги съм се вълнувала от хората около нас, от средата, в която живеем и какво може тя да „каже“ за нашето общество. Женският пазар е изключително цветно и изпълнено с живот място, където се сблъскват различни хора с различни професии и интереси. Средата на пазара може би най-точно отразява живота – шарен, хаотичен, непредсказуем, както и „борбата“ за насъщния и неговата употреба. Всеки купувач като насън бърза да купи нужните му продукти, а продавачът остава загадка. Това исках да направя с тази изложба – да открехна вратата, да покажа как всяка една част отразява нашия живот и как всеки може да намери нещо за себе си в хаотичната обстановка на пазара“, казва Петра Димитрова.

Вернисажът е на 20 април (сряда) от 17:00 до 20:00 часа.

Експозицията "Отражения от пазара" ще може да бъде видяна до 20 май 2022 година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна