Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балкан си гарантира второто място в баскетбола

Балкан победи Черноморец с 92:70 т.
Снимка: Сайт на Балкан

Отборът на Балкан ще завърши втори в редовния сезон на мъжкото ни първенство по баскетбол. В дербито на кръга в „Арена Ботевград“ тимът надигра убедително Черноморец с 92:70 (19:13, 30:23, 22:19, 21:15)  т. и вече няма как да бъде изместен и на теория от Левски преди плейофите. Победата пък бе първа за състава на Небойша Видич срещу отбора от Бургас през сезона, след като преди това тимът загуби и двата си мача.

След тази среща Балкан е с баланс 19 победи и 6 загуби, а в следващия кръг гостува на Шумен, но преди това в сряда приема Сигал Прищина в реванш от четвъртфиналите в Балканската лига. Черноморец е с 15-10 и по програма трябва да има мач като гост на Черно море. Баскетболистите на Васил Евтимов все още не са сигурни за четворката на теория, но шансовете да завършат в нея са големи, тъй като са с победа пред Спартак Плевен и предимство в директните мачове два кръга преди края.

Шестима баскетболисти завършиха с двуцифрен точков актив за победителите. Най-резултатен с 18 бе Дивон Уошингтън, 17 и 8 борби има Крисчън Джоунс. За Черноморец Евгени Хаджирусев завърши с 25 точки. Андрей Иванов направи дабъл-дабъл от 16 точки и 17 борби.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени