Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коалиционният съвет с консенсус за АПИ и парите за пътища

Министерски съвет
Снимка: Ани Петрова

С консенсус по темата за Пътната агенция и парите за пътища е приключил Коалиционният съвет на управляващите партии, който се проведе в Министерския съвет. В срещата е участвал и вицепремиерът и министър по регионалното развитие Гроздан Караджов. 

Срещата започна в 19.30 ч. и продължи до късно вечерта в понеделник. Съветът на управляващата коалиция се събра в лидерски формат, само "Има такъв народ" бяха представени от зам.-председателя на ПГ Виктория Василева, участие е взел и вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Няколкочасовият разговор е завършил с консенсус по темата АПИ и парите за пътищата, съобщи източник на националното радио от Министерски съвет.

Крайното решение ще бъде внесено на извънредното заседание на парламентарната регионална комисия във вторник. 

Предложенията до момента бяха две - парите за ремонт на пътищата да се отпускат от Министерски съвет или с решение на Народното събрание и доведоха до напрежение между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ".

Пари все пак ще бъдат отпуснати, увериха участници в срещата.

На коалиционния съвет е било решено още всяка седмица да бъде обсъждана законодателната програма до "най-малкия детайл". 

Все още не е ясно дали ще бъде прието искането на "Има такъв народ" за промяна в състава на две ключови парламентарни комисии - правната и бюджетната.  

От партията на Слави Трифонов внесоха искане да бъде увеличен броят на техните депутати за сметка на "Демократична България".

Сега двете формации имат по двама представители там. От "Има такъв народ" обаче настояват, че като 25-членна група трябва да получат 3 места, а "Демократична България" – група с 16 народни представители, да остане с едно.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна