Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнирът в памет на Лилян Александров – последна последна проверка за батутистите ни преди ЕП

Над 150 спортисти от цялата страна взеха участие в турнира по скокове на батут в памет на треньора Лилян Александров, който се проведе в Габрово.

Надпреварата беше и официално контролно за състезателите от националния отбор, от което ще се определи състава за европейското първенство през юни в италианския град Римини.

„Турнирът съвпадна с планираното от нас контролно състезание за националния отбор. В него участваха над 150 спортисти във всички възрасти. Така дадохме възможност на националните ни състезатели за покажат до къде са стигнали в подготовката си. Видяхме елитните ни състезатели в много добро състояние“, каза специално за БНР старши-треньорът на националния отбор Мариана Макулова и допълни:


„ При жените Христина Пенева е в много добра форма. При мъжете Мариян Михалев показа най-новата си комбинация с четири тройни превъртания. Това е съчетанието, което ще играе на европейското първенство. При младежите много добре се представиха Георги Бесарбовски, Калоян Петров, Мартин Димитров. Много добри впечатления остави състезателката при 13-14 – годишните Деница Маринова, която до скоро беше с нарушена подготовка. Радост Пеева също направи впечатляващо участие. Окончателният състав на националния отбор ще бъде определен в началото на май“


След 8 май състезателите от националния отбор влизат на лагер до заминаването им за Италия. Подготовката ще се води централизирано, като спортистите ще бъдат разпределени в трите центъра – Стара Загора, Габрово и Русе.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна