Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кулеба призова българите да изберат страната на правдата

Дмитро Кулеба говори на откриването на изложба в парламента
Снимка: Мария Филева

Всеки ден, в който не получаваме помощ срещу руския агресия, умират хора, заяви днес гостуващият у нас външен министър на Украйна Дмитро Кулеба.

Той отново посети Народното събрание, за да присъства на изложба под наслов "СТОП на войната в Украйна".

За БНР Кулеба заяви, че в дните, в които е бил в България, не е получил ясен отговор дали страната ни ще окаже военна помощ.

"Също така бих искал да кажа, че позицията на българското правителство и българския парламент относно помощта за украинските бежанци, относно европейската перспектива на Украйна, европейските санкции срещу Русия са също така важни за нас", каза той.

Според Кулеба най-добрият начин войната да спре е да бъде подкрепена Украйна, а не да се поддържа неутралитет.

"Скъпи българи, животът е труден, времената са трудни, а идва моментът, в който трябва да вземем страна и трябва да вземем страната на истината, страната на правдата."

Попитан какво мисли за каските и бронежилетките, които според президента Румен Радев страната ни може да предостави на Украйна, Кулеба каза, че те са нужни по време на война, но страната им се нуждае от оръжия.

Дмитро Кулеба на откриването на изложба под наслов „СТОП на войната в Украйна“ в Народното събрание. Снимка: Мария Филева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна