Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП без представител в делегацията в Киев

| обновено на 26.04.22 в 18:12
Снимка: БГНЕС

Изпълнителното бюро на НС на БСП взе решение да не бъде изпращан представител на партията в делегацията на министър-председателя Кирил Петков в Киев.

Ръководството на БСП се обединява около позицията, че е налице достатъчно информация за ситуацията в Украйна и последиците от войната.

От партията очакват решението за цялостната подкрепа за Украйна да бъде взето в София след консултации между коалиционните партньори, като с това темата бъде затворена и правителството се концентрира върху преодоляването на други проблеми с приоритетно значение като инфлацията, доходите, икономическия растеж, социалната политика.

БСП още веднъж заяви подкрепата си за изпращане на помощ на Украйна - хуманитарна: защитни средства, храни, медикаменти, медицински материали.

Те ще бъдат за възстановяване на гражданската инфраструктура, но без военна помощ като боеприпаси или смъртоносни оръжия.

Тази вечер се провежда извънреден съвет на управляващата коалиция, като целта е да се намери решение по спорния въпрос дали България да изпрати оръжие на Киев.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна