Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотосезон 2022 в Бургас е официално открит



Стотици мотористи от десетки клубове от цялата страна участват в традиционното откриване на новия мотосезон на Морската гара в Бургас. 





През тази година времето е подходящо, за разлика от пътищата, които не са особено добри за каране на мотори. Бургаските са по-добри от варненските, има и много приятни завои по пътя между Варна и Бургас,  споделят още любителите на адреналина:


„Откриваме днес мотосезона, пожелаваме си да завърши безаварийно и безпроблемно сезонът. За някои от нас няма сезони, защото си карат целогодишно. 



 Откриваме го официално сезона днес в Бургас, а всеки град си има различна дата за начало и край. Това се взима като решение на съответните събори, в които участваме. От Варна съм, миналата година имахме много голяма посещаемост над 1200-1300 мотора. Тук виждам по-малко. 

Като цяло в България няма добри пътища, има нужда от освежаване на пътната настилка. Когато е хубаво и слънчево е подходящо за каране на мотор."

Мотористите си пожелават успешен сезон, както и призовават за  взаимна толерантност на пътя. 

В 13:30 часа започна обиколката на Бургас, като колоните от мотористи бяха охранявани от моторизирани полицаи и техни колеги от Пътна полиция - Бургас.

Снимки: Hooligans-MC-Burgas - фейсбук

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна