Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томас Мюлер удължи договора си с Байерн

Томас Мюлер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистът на Байерн Томас Мюлер удължи договора си с отбора за още една година до 2024-а, обявиха официално от клуба. Мюлер носи екипа на Байерн от 10-годишен и преминава през всички възрастови групи преди да заиграе в първия състав. Десетата поредна титла за тима в първенството на Германия пък бе 11-и трофей за 32-годишния Томас Мюлер с гранда от Мюнхен.

„Томас Мюлер е икона за клуба, той носи емблемата на Байерн в сърцето си. Ние винаги сме демонстрирали постоянство и затова сме доволни, че успяхме да удължим договора на един от най-важните ни футболисти. Томас е истински лидер с ключова роля в съблекалнята на тима“, коментира изпълнителният директор на Байерн Оливер Кан.

Друг от шефовете на клуба Хасан Салихамиджич, заяви, че никой не може да си представи Мюлер без Байерн, както и обратното. „Точно затова сме много щастливи, че Томас удължи контракта си до лятото на 2024 година. Той остава гладен за успехи и истински пример за останалите“, добави Салихамиджич.

Самият Томас Мюлер също изрази задоволството си от подписването на новия договор. „Приключението, което започнах през 2000-ата година, се превърна в изключително успешна история до момента. За мен е голямо удоволствие да продължа да нося екипа на отбора“, каза Мюлер.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна