Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Атанасова: При управлението на ГЕРБ имаше хляб, сега - пошли зрелища

Управляващите се държат с България като с окупирана държава, която имат право да плячкосват, заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС

Десислава Атанасова
Снимка: БГНЕС

"При управлението на ГЕРБ нямаше толкова зрелища, но хляб имаше за всички. Сега няма хляб за хората, освен за неколцина политически лидери и техните приятели. За всички останали има пошли зрелища." Това заяви в декларация лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова при откриването на новата парламентарна сесия след Великденската ваканция на депутатите.
"Народът се измори да гледа вашата агония", заяви Атанасова. По думите ѝ управляващите са се провалили и нямат право "повече да се упражняват върху българския народ" и дори президентът ги е нарекъл "шарлатани".

Десислава Атанасова изтъкна, че "отрочетата" на Румен Радев, "родени под юмрука, използват претекста на войната, за да крадат".

В последните 10 почивни дни правителството "инсталира посредник" за доставките на газ и "започна разрушаването на едно от най-старите държавни предприятия – "Български пощи", подчерта тя.

Според ГЕРБ "държавата катастрофира, а всички нейни системи се разпадат" и "ставаме свидетели на безчинства".

"Лидерите на партиите на мнозинството доказаха, че нямат срам от хората, страх от Бога изобщо знаете ли какво е", попита Атанасова.

По думите ѝ управляващите се държат с България "като с окупирана държава, която имат право да плячкосват".

Хората вече се срамуват да кажат, че са гласували за вас, обърна се към управляващото мнозинство Десислава Атанасова.

"Ясно е за всички в тази зала, че това мнозинство не е добре повече да управлява страната", обобщи лидерът на ПГ на ГЕРБ и обяви, че ГЕРБ се готви за избори.

"Ще изчегъртаме посредниците, комисионерите и мародерите. Ще довършим всички магистрали, защото само ние можем. Няма да позволим на шайката да разрушава страната ни. България ще възкръсне и след вашето управление."

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна