Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола: Футболът е непредсказуем

Гуардиола не може да повярва какво се случи в Мадрид.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се опитва да намери причините за шокиращото отпадане на отбора си на полуфинал в Шампионската лига. Сити спечели с 4:3 първата среща с Реал (Мадрид), а в реванша се провали в последната минута, след като водеше с 1:0. Но две попадения на Родриго Силва в 90-ата и 91-ата минути пратиха срещата в продължения, където решаваща роля беше запазена за Карим Бензема. Той сам си спечели дузпа и я вкара за крайното 3:1.

"Бяхме толкова близко, но не успяхме да се класираме за финала. Толкова е просто. Първото полувреме беше доста посредствено. Не играхме достатъчно качествено, но и нямаше от какво да страдаме, тъй като и противникът не направи нищо.

След като вкарахме гол, започнахме да играем по-добре. Намерихме своя ритъм, играчите вече бяха много по-уверени. Но пък след нашето попадение Реал започна неспирно да атакува. Но не е в това работата. Нямаше и какво толкова да се притесняваме, защото те нямаха удари, но футболът понякога е наистина непредсказуем. Сега ще ни трябва време, за да преодолеем този неуспех", каза Гуардиола по повод поражението пред медиите на Сантяго Бернабеу.

"В последните 15 минути Реал (Мадрид) наистина хвърли абсолютно всички сили в атака. Всички се настаниха в нашето наказателно поле - Едер Милитао, Родриго, Винисиус, Бензема…Започнаха неспирни подавания от фланговете и вкараха два гола. Не успяхме да играем на обичайното си високо ниво. Играчите усетиха напрежението и това е нормално за полуфинал. Такава е играта. Трябва да приемем това", заяви примирено испанецът.

На финала на 28 май в Париж Реал се изправя срещу Ливърпул.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна