Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великолепното сопрано

Таня Иванова в "Тоска" на сцената на Бургаската опера

8
Снимки от генералната репетиция
Снимка: Държавна опера - Бургас



Една от най-популярните опери на Джакомо Пучини – "Тоска", ще изпълни сцената на Бургаската опера на 12‐и май от 19 часа. Под вещата палка на маестро Иван Кожухаров, ще бъде разказана една тъжна история с фатален край, който е апотеоз на истинските чувства и непредадено достойнство. Режисурата на „Тоска“ е на доц. д-р Александър Текелиев.


В ролята на красивата, горда и отстояваща силата на чувствата си Флория Тоска бургаската публика ще има удоволствието да види великолепното сопрано Таня Иванова /гост/. Очарователната Таня Иванова е музата и дългогодишна спътница в живота и на сцената на незабравимия световен тенор Камен Чанев.

"Тази опера ми е любима, любима ми е и героинята, защото е многопластова, има развитие! Винаги съм се стремяла да пресъздам една по женствена Тоска, една много влюбена и всеотдайна жена. Да, тя е ревнива в първо действие, във второ действие убива, наистина тя е много силна жена, но въпреки всичко е жена, винаги я пресъздавам през призмата на женското, през чувствителността, на влюбена жена! Това е моята Тоска!", сподели оперната прима.   


 Като нейния любим на сцената излиза тенорът Даниел Дамянов, солист на Софийската опера и балет. В образа на коварния Барон Скарпия ще се превъплъти Марян Йованоски. Той е солист и на Националната опера и балет в Скопие, Северна Македония. Като избягалия затворник Чезаре Анджелоти на сцената излиза басът Диман Панчев. 

В спектакъла участват оркестърът и хорът на Държавна опера – Бургас – с диригент Невена Михайлова. Специални и желани гости в спектакъла на Бургаската опера отново са прекрасните певци от Детски хор "Милка Стоева" под диригентството на Милка Стоева

повече може да чуете в звуковия файл:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна