Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестът на превозвачите затрудни движението в Пловдив

Снимка: Радио Пловдив

Плакати с надпис "Скъпи горива - скъп хляб" поставиха на камионите си протестиращите превозвачи в Пловдив. Към трите си искания - за намаляване на акциза на горивата с 50%, временно отпадане на добавката за екологично чисто гориво и отлагане на планираното разширяване на толсистемата, те прибавят и още едно - за оставките на финансовия министър Асен Василев, на регионалния Гроздан Караджов и на министъра на транспорта Николай Събев. Причината е, че тримата пренебрегвали проблемите на бранша.

Камионите на протестиращите фирми са разположени на Асеновградско, Голямоконарско и Карловско шосе в посока Пловдив. От 8 часа, когато започна протестът, до около 9 часа движението беше затруднено, тъй като това е времето, когато хората се придвижват за работа и трафикът е натоварен. Това предизвика недоволството на част от преминаващите, но други пък заявяваха подкрепата си. Ще отстояваме исканията си, докато не бъдат удовлетворени, казаха протестиращите:

"При поскъпване на горива, на пътни такси, абсолютно всичко по веригата се оскъпява и протестът не е само за нас превозвачите, но и за народа…Искаме отсрочка за месеци, нещата малко да се нормализират".

Камионите ще останат на трите булеварда до 22 часа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени