Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Том Брейди ще стане коментатор след края на кариерата си

Том Брейди скоро ще замени топката с микрофон.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-успешният куотърбек в историята на Националната футболна лига на САЩ (НФЛ) Том Брейди все още не е прекратил кариерата си, но вече знае каква ще бъде следващата му работа, пише The Athletic. Седемкратният шампион ще поеме ролята на водещ анализатор на FOX Sports от момента, в който реши да се оттегли. 

По-рано днес изпълнителният директор и президент на FOX Corporation Лахлан Мърдок съобщи, че Брейди ще коментира "най-големите мачове в НФЛ" заедно с бъдещия си колега Кевин Бъркхардт. Според представителя на медията договорът с легендарния куотърбек е "дългосрочен".

Брейди също така ще бъде посланик на FOX Sports.

Бившият куотърбек на Ню Ингланд Пейтриътс напусна отбора преди две години и премина в Тампа Бей Бъканиърс, с които спечели последния си Супер Боул. Той първоначално прекрати кариерата си след края на изминалия сезон, но около месец по-късно промени мнението си и ще играе за 23-а година в НФЛ. 

Въпреки че вече е на 44 години, Брейди направи един от най-добрите си сезони през миналата есен. Той бе лидер в НФЛ по ярдове по въздух с 5316 и по тъчдауни с 43, а освен това направи най-добрия си сезон от 2007 насам по процент на завършени подавания - 67.5. Той завърши зад куотърбека Аарън Роджърс от Грийн Бей в гласуването за най-добър играч.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени