Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Мъглиж ще ремонтира общински пътища за близо шест милиона лева

Снимка: Кристина Русева

Ремонтът на пътната отсечка между с. Тулово и гр. Мъглиж се очаква да започне до края на септември или в началото на октомври. Дългата отсечка 3,2 км. ще се ремонтира цялостно след като приключиха делата с ДФ „Земеделие“ за сумата от 8 млн. лв. и бе подписан нов грантов договор с фонда на стойност 5 811 000 лв.

  Освен цялостната рехабилитация на пътя между двете селища, се предвижда и изграждането на велоалея, пешеходна зона и осветление. За целта с допълнително средства по Фонд „Флаг“ или  отпуснати от Министерския съвет, за което е подадено искане до финансовото министерство, по проекта ще бъдат ремонтирани и общинските пътища Шаново – Люляк и Дъбово –Юлиево“, съобщи кметът на община Мъглиж Душо Гавазов. Причината за това е, че общинският бюджет не позволява да бъдат отделени собствени средства.

 Ако няма обжалвания пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд, в края на септември или началото на октомври да започне изпълнение на  проекта. Срокът за изпълнението му е до края на 2023 г.

Цялото интервю с кмета на община Мъглиж Душо Гавазов чуйте в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна