Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев се връща на корта в Женева

Даниил Медведев поигра тенис на Женевското езеро с Денис Шаповалов.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Даниил Медведев заяви, че е готов и няма търпение да се завърне на корта след операцията от херния, като ще вземе участие на подготвителния турнир преди "Ролан Гарос" на клея в Женева.

Световният номер 2 се подложи на хирургическа интервенция миналия месец след загуба в четвъртфиналите на Мастърса в Маями, като пропусна началото на сезона на червено. „Никога не ми е било лесно да стартирам силно от самото начало на клей кортовете. Така че дори един турнир ще е достатъчно добър за подготовка. Чувствам се добре физически и готов за игра“, започна той пред журналисти.

Шампионът от Откритото първенство на Съединените щати добави, че участието му в надпреварата на швейцарска земя ще му помогне за повече острота в играта преди тежките битки на "Ролан Гарос". 

„От това, което виждам, условията са игра са сходни с тези в Париж, където топките летят и отскачат високо – клеят е сравнително твърд. Най-важното нещо за мен е да изиграя поне един мач – разбира се, че се надявам на повече, в опит да бъда готов да играя петсетови двубои, ако ми се наложи. Дори един, два или три мача тук могат да ми помогнат да бъда по-готов за Откритото първенство на Франция“.

Руснакът и Денис Шаповалов позираха за снимки на Женевското езеро днес. Поставеният под номер 1 в основната схема Медведев почива в първи кръг, а на осминафиналите ще приеме един измежду френския ветеран Ришар Гаске и Джон Милман от Австралия във вторник. Действащ носител на трофея от миналата година е норвежецът Каспер Рууд, а останалите двама играчи от топ 20 в надпреварата ще са подгласникът на Рууд – Шаповалов, и Райли Опелка. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна