Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шиникова постигна първата си победа в Париж

Изабелла Шиникова
Снимка: bglbnpparibas

Втората ракета на България в женския тенис Изабелла Шиникова преодоля първия кръг на квалификациите на „Ролан Гарос“.

Софиянката победи 12-ата поставена Виталия Дяченко от Русия със 7:5, 6:3 след час и половина игра в Париж. Това беше първи успех за националката ни при четвъртото ѝ участие в пресявките на турнира от Големия шлем.

Шиникова започна агресивно и набързо поведе с 5:0 след три пробива. Тя загуби общо три точки в тези игри. След това рускинята влезе в серия и изравни за 5:5. В 11-ия гейм 30-годишната Изабелла отново направи брейк и след това за четвърти път сервираше за спечелване на частта. Тя успя да затвори сета при петата си възможност в един дълъг гейм, в който отрази две точки за пробив.

В следващата част oвете си размениха по един брейк в четвъртия и петия гейм, след което Шиникова направи нов пробив за 4:3 и след това отрази точка за рибрейк преди да затвърди. В деветия гейм българката стигна до мачбол и го реализира незабавно срещу намиращата се на повече от 100 места преди нея в ранглистата съперничка.

Изабелла реализира пет пробива, а допусна три. Тя направи два аса и три двойни грешки, докато Дяченко „се отличи“ с 14 двойни при нито една директна точка от сервис.

Във втория кръг на квалификациите Шиникова се изправя срещу Валентини Граматикопулу от Гърция.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени