Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоилов: Добрата игра я слагам преди трите точки

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС

„Няма маловажен мач. Трябва да изиграем мача по възможно най-добрия начин. Преизпълнихме си задачите. Когато си футболист на Левски трябва да играеш всеки мач на максимум. Ще има ротации. Сонко Сундберг няма да вземе участие. Някои от младите играчи ще получат шансове. Те търпеливо изчакаха тази възможност. Някои играчи ще получат шанс да поотдъхнат, но не за дълго. Има мач и утре, но и в неделя“. Това заяви треньорът на Левски Станимир Стоилов на пресконференция преди двубоя със Славия от предпоследния кръг на Първа лига утре.

"Сините" вече си осигуриха участие в евротурнирите през следващия сезон, след като победиха ЦСКА София във финала за Купата на България и спечелиха трофея, а в последните си две срещи от първенството ще играят със Славия и Лудогорец.

„Би трябвало да гоним докрай трите точки, освен добрата игра. Добрата игра я слагам преди трите точки. Не е хубаво, когато си спечелил последните 7-8-10 важни мача, да се отпуснеш. Утре сме повече от домакини, както и всеки следващ мач, като в неделя. Тези млади играчи трябва да се представят на високо ниво и по най-добрия начин. Стадионът ще е пълен и очаквам добро представяне от всички“, коментира Стоилов.

„Преди финала моето желание беше да спечелим за хората. Не толкова заради трофея, а заради феновете. Футболистите бяха под огромно напрежение. Дългият период без трофеи беше от една страна, от нас треньорският щаб също имаше натиск. 13 години суша превърна момента във важен. Няма по-хубав трофей от този. Победихме шампиона на полуфинал и носителя на трофея на финал. Тази победа е предпоставка за по-добро бъдеще на играчите. Те изглеждат зрели за възрастта си, но трябва да продължат да надграждат. Както и ние като отбор, разбира се“, допълни той.

„С 10-12 човека изиграхме целия сезон. Ще продължим да развиваме младите. Може да отговорим единствено с работа. Нямаме възможност за мащабна селекция. Чакаме и с Филип Кръстев сагата, да видим какво ще стане. Има желание и от него, и от клуба да остане. Трябва да създадем и конкуренция. През следващата година може да има много сгъстен цикъл“, продължи Стоилов.

„Бюджетът за селекция е следният: Двама напускащи, двама идващи. Както се справихме зимата, така и сега ще се справим. Ще опитаме да гледаме с широко отворени очи. Критерият „Левски“ беше различен преди 1 година. Ако нещо се появи отнякъде – спонсори, интерес, клубът няма да жали средства. Тази разгащеност със заплати, задължения, повече няма да я има. Другите клубове общо не са генерирали толкова приходи колкото Левски. Чисто футболният ни бизнес остава същият. Аз ви казах и на първия ден – вярвам в треньорската работа“, завърши треньорът на "сините".

Левски гостува на Славия в четвъртък от 20:15 часа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!