Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Караджов: Държавата не плаща за "Хемус", но се начислява ДДС

Гроздан Караджов
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалнато развитие Гроздан Караджов потвърди, че държавата не плаща на строителите на АМ "Хемус", но им се начислява ДДС. Последното плащане е било реализирано на 20 декември м.г., но без негово знание, по процедури отпреди да стане министър, уточни Караджов:

"От тогава насам ние не сме плащали нито стотинка и това е поради факта, че в бюджета няма нито стотинка по специалната сметка за "Хемус". Естествено обаче по издадени фактури възниква задължението да бъде платен ДДС. Това не е справедливо".

Думите му бяха оспорени от бившия зам.-министър на регионалното развитие в правителството на ГЕРБ Николай Нанков, който обвини вицепремиера Асен Василев за липсата на средства за разплащане:

"Не е вярно, което това той каза. Първо на първо - разплащат, разплащаха и то десетки милиони лева. И то разплащаха по онези "порочни" ин хаус договори. На второ място, да попита своя колега супер вицепремиера Асен Василев защо няма пари в тази специална сметка. ГЕРБ остави в тази специална сметка над 1 милиард лева".
 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна