Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Близо 400 000 лева за детски площадки и кътове за спорт в община Тунджа

Снимка: Община Тунджа

Близо 400 000 лева са предвидени в бюджета на община Тунджа за изграждането на детски площадки и кътове за отдих и спорт. През последните няколко години, в близките до Ямбол села, имоти са  закупили много млади семейства, което  налага обновяване на инфраструктурата. 

Детски площадки има във всички 44 села на общината, но въпреки това има необходимост и от още обособени места  за отдих и спорт, посочи кметът на общината Георги Георгиев: 

"Където е необходимо ще изграждаме и кътове с беседки. По един наш европейски проект подменихме уредите за игра на деца във всичките ни действащи детски градини. Отделно такива има в паркове, центрове на селата. Но все още има необходимост и имаме такива планирани средства". 

През ваканцията  в селата на община Тунджа се завръщат деца, както от цялата страна, така и от изселени семейства в чужбина. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.