Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Левски Триадица" с музикален албум посветен на клуба

Над 150 гимнастички взеха участие в днешното клубно състезание по художествена гимнастика на Левски-Триадица, което се проведе в малката зала "Арена Армеец". Празникът е част от благотворителната кампания, която е по инициатива на Боряна Калейн и олимпийските шампионки от ансамбъла Мадлен Радуканова и Лаура Траатс за ремонт на залата на клуба.
Радуканова и Траатс участваха в ролята си на съдии. Калейн в момента е на Световна купа в Памплона (Испания), но беше показано нейно видеообръщение. В него тя заявява, че ремонта на залата остава "нейна мисия".
Шампионка при жените стана Мила Янакиева, при девойки старша възраст златото взе София Павлова, при девойки младша възраст първа е Никол Валентинова, а при ДМВ до 10 години титлата спечели Елена Антонова.
Участие взеха още ансамбли, некартотекирани, групата за начинаещи и масовата група на клуба.

Любопитен факт е, че Левски Триадица представиха музикален албум "Мечта за триумф", посветен на клуба. Той съдържа пет песни, а художественото оформление и корицата са от рисунки на Боряна Калейн. Албумът струва 10 лева, а събраните средства ще бъдат също за ремонт на залата.
Текстовете са на Мариана Добрева, музиката на Борислав Минчев, аранжимент Алекс Нушев, а песните се изпълняват от Дичо, Етиен Леви и вокална група "Средногорски звън". Всички изпълнители днес бяха в залата, за да представят албума.
Боряна Калейн също изпълнява една от песните, която се казва "Любов свещена".
В памет на Дора Калчева, един от основните деятели на клуба, беше връчен приз "Спортист за пример", за който гласуват децата. Тази година той беше спечелен от Биляна Везирска, част от националния ансамбъл за жени, която заедно с Елена Георгиева, Виктория Георгиева и Жана Пенчева също уважиха днешното мероприятие.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.