Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски се разплати с Хубчев

Петър Хубчев
Снимка: sportal.bg

Председателят на Управителния съвет на Левски Даниел Боримиров заяви, че клубът е направил последна вноска към бившия си треньор Петър Хубчев и неговия екип, с което "сините" са изчистили дълга към тях.

Той добави още, че се надява спечелването на купата на България да помогне за започването на нова приказка.

"Мислим по въпроса за трансферите и се надявам да успеем. Ивелин Попов очакваме да се възстанови бързо и да води нападението ни. Този месец изчистихме последната вноска към Хубчев и сега почваме към Насиру Мохамед. С помощта на спонсори ще се стремим да изчистим задълженията. Ще се стремим да вземем футболисти, които да надградят нивото, за да създадем конкуренция в отбора. Нуждаем се от поне 2-3 футболисти", каза Боримиров. Според него купата е радост за фенове, привърженици и всички в отбора.

"След дълга суша от 13 години ние отново спечелихме Купата на България. Винаги мачовете срещу ЦСКА имат значение, защото резултатите остават в историята. Няма по-сладка победа от тази над ЦСКА. 2005 г. спечелихме купата срещу ЦСКА с 2:1. Надявам се сега да започнем втората част от приказката. Всички искаме надграждане, но то е свързано с пари. В момента нещата вървят в добра посока. Левски има да изплаща стари задължения и това ни спира, но сега е момента спонсорите да помогнат на Левски. Левски е посещаван от над 10 хил. човека във всеки домакински мач. Присъствието на Мъри е огромно. Той вдъхна увереност в отбора, върна дисциплината. Ние не очаквахме толкова бързо да се случат нещата. Трудно хегемонията на Лудогорец може да бъде прекъсната, но показваме, че вървим във възходяща линия“, каза още той в предаването „Арена спорт”.

Председателят на Управителния съвет на Левски сподели и възгледите си за детско-юношески футбол в страната и възможното реконструиране на футбола в родния елит.

"Всеки един отбор в България трябва да има база като Лудогорец и от части като Ботев Пловдив. Аз не мога да се сетя какво е направила държавата за спорта в последните 30 г. Когато имаше подкрепа на държавата, имахме много медалисти. Сега трябва да се инвестира в обучението на треньорите в школите. В България зимата условията не са добре. Искаме от март да започне първенството и да свърши ноември. Лятото стадионите отговарят на изискванията. Ще намалим и парите, които се дават за подготовка през лятото. Отборите в евротурнирите ще бъдат и в добро физическо състояние", коментира той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна