Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипър активизира кампанията си за международна реклама на туризма

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Правителството на Кипър активизира кампанията си за рекламиране на новата туристическа идентичност на страната на международните пазари. Безвъзмездна помощ от 5 млн. евро ще подпомогне предоставянето на „автентични преживявания” на чуждестранните гости.

Много нови туристически продукти популяризират Кипър като дестинация, предлагаща автентични и разнообразни преживявания на посетителите, нестандартни маршрути и интересни дейности, свързани с богатата култура, история и природа на острова, посочи заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.

Целта е Кипър да стане домакин на целогодишен качествен туризъм и да привлича туристи от нови пазари, обясни той.

За реализацията й ще допринесе и нова правителствена програма за безвъзмездно финансиране, която предстои да стартира, обяви заместник-министърът.

С общо 5 млн. евро, осигурени чрез Националния план за възстановяване и устойчивост, ще бъдат субсидирани компании и общини за създаване или надграждане на места за предоставяне на автентични преживявания.

Те ще бъдат включени в две от действащите специални програми на Министерството на туризма - „Автентични маршрути” и „Земя на легенди”.

Тази година туристическото ведомство субсидира близо 4000 ателиета, работилнички и семинари по кипърски занаяти, винарство, гастрономия и други традиционни местни дейности.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна