Eмисия новини
от 01.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

СОС одобрява как ще се харчат 440 000 лв. за спортни съоръжения

Снимка: Архив, район „Изгрев“

Годишният план на Програмата за ремонт на спортна инфраструктура на 2022 г. предвижда финансиране в размер на 440 000 лева.

От тях 110 900 лв. са за спортни съоръжения със свободен достъп в паркова среда и междублокови пространства; 302 800 – за ремонт на спортни площадки, фитнес съоръжения и тенис със свободен достъп; 26 300 лв. са за аварийни ремонти.

Това се казва в доклада на Татяна Георгиева - общински съветник, председател на Постоянната комисия за децата младежта и спорта, и Мирослав Боршош – зам.-кмет на Столичната община по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“.

Документът ще бъде обсъден на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС).

Предложените обекти в Програмата са включени въз основа на подадени мотивирани предложения от кметове на районни администрации, както и сигнали, подписки и искания на граждани за необходимост от спешни ремонтни дейности или липсата на зони за спорт.

През 2021 и 2022 година са постъпили:

  • 59 искания и сигнали за общински площадки в лошо състояние и изграждане на нови;
  • 32 искания за ремонт и изграждане на фитнес конструкции на открито;
  • над 20 искания за поставяне и ремонт на тенис маси.
По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.