Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анчелоти с рекорд в Шампионска лига

Лука Модрич се хвърля върху Карло Анчелоти след края на финалната среща от Шампионската лига на Европа между Реал и Ливърпул
Снимка: БГНЕС

Карло Анчелоти отново хвърли в екстаз феновете на Реал Мадрид, след като изведе тима до триумф в Шампионската лига, побеждавайки Ливърпул с 1:0 на финала в Париж. Това е втори трофей от най-силния европейски клубен турнир за Карлето с „кралския клуб“, след като го изведе до 10-ата титла през 2014 г. С триумфа на своя тим, Анчелоти се изкачи еднолично на върха сред треньорите с най-много трофеи от Шампионската лига. До този момент той имаше на сметката си три трофея, но след успеха над мърсисайдци той вече е ставал европейски клубен шампион като треньор цели четири пъти. Само преди няколко седмици той стана и първият треньор в историята на футбола, печелил петте най-силни първенства в света.

"Не мога да повярвам, не мога да повярвам. Играхме много добре, беше труден мач. В края заслужавахме да спечелим тази надпревара. Не мога да кажа нищо повече", каза развълнуваният италианец след края на срещата. Карлето не пропусна да открои качествата на футболистите си: "Аз съм човек на рекордите. Имах късмета да дойда тук миналата година и да направя невероятен сезон. намерих клуб със страхотни качества, футболистите имат страхотна психика и това е важно за нашата работа. Минахме през много трудни мачове. Привържениците много ни помогнаха в последните мачове и се радвам, че те са щастливи“, допълни той.
По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!