Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха тяло край Радомир, вероятно на издирваната 47-годишна IT специалистка

| обновено на 29.05.22 в 19:15
Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Тяло на мъртва жена е открито от полицията в региона между Радомир и Перник. Разследващи предполагат, че това вероятно е изчезналата 47-годишна IT специалистка, която полицията издирва от вчера. 

За да се установи дали  откритото тяло е на издирваната, ще бъдат извършени редица анализи, сред които и на ДНК проби. От вчера полиция и жандармерия издирват жената в района на Перник и Радомир.

По информация на "Хоризонт" тялото е намерено край пречиствателната станция до  до град Батановци (разположен до международния път Е871 между Перник и Радомир). 

Трупът е открит от близки на 47-годишната Алена Щерк, които я издирват втори ден. От снощи в района на Перник, Радомир и околните села има и засилено присъствие на полиция и жандармерия.

Служителите на МВР издирват изчезналата преди повече от ден в София IT специалистка. За да бъде потвърдено, че откритото днес тяло е нейно обаче, трябва да бъдат извършени редица експертизи и анализи.

Алена Щерк изчезна и беше обявена за издирване от полицията в София, като сигналът беше подаден от децата ѝ. МВР издирва и мъжа, с когото тя е живеела на семейни начала. Той е с италианско гражданство, но е родом от Латинска Америка. По информация на "Хоризонт" мъжът е напуснал страната същия ден, в който 47-годишната жена е изчезнала и е обявена за издирване.

Търсеният от полицията е Виктор Спига - бивш приятел на издирваната жена. Той ще се завърне в България в началото на юни, съобщи пред "Хоризонт" адвокат Любeн Казанлиев, който познава костариканеца с италиански паспорт.

За Националното радио Казанлиев уточни, че към момента се опитва да се свърже с разследващите по случая, за да получи повече информация. Той беше категоричен, че Виктор Спига ще се завърне в България - това ще стане вероятно на 5 или на 6 юни.

Казанлиев добави, че след това Спига ще отиде в полицията, за да даде повече информация по случая. Към момента обаче адвокатът се въздържа от подробности, тъй като той самият няма достатъчно информация около този случай.

Разследването продължава.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна