Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичният пл. "Славейков" става детско царство на 1 юни

| обновено на 31.05.22 в 23:19
Снимка: Георги Нейков, БНР

На 1 юни Столичната библиотека подарява на децата празник под наслов Чети, играй и твори на площад Славейков“ ипредлага за всяко дете по нещо занимателно и любопитно, съобщават от Столичната община.

От 10:00 до 12:30 ч. на площада ще бъдат обособени 3 зони: Творчество на открито(с художника Христо Кърджилов), Срещи с технологиите(за забавно програмиране, среща с робота Руку и игра с магнитни конструктори) и Зона 3 - „Четене под небето“.

От 12:30 пред Столичната библиотека актьори от театър "Възраждане" ще играят представлението Въздушната принцеса“ от Джордж Макдоналд - приказка с принцове, принцеси и зли вещици,с много песни и атрактивна визия.

От 14:00 и 15:30 ч. са предвидени прожекции на филми със Зайчето Питър по книги на Беатрикс Потър.

Библиобусът на Столичната библиотека в партньорство с Дирекция Природен парк „Витоша“по традиция ще участва на Празника на детето в планината.
Бусът с книгите ще е до Детския еко стационар „Бели брези“ на Витоша от 11.00 до 14.00 ч.

Децата ги очакват нови детски книги, представяне на Музея на совата, еко работилници.С тази инициатива се дава старт на седмото издание на „Библиотека в планината“, част от традиционната кампания „Зелени библиотеки в парковете на София“ на Столична библиотека.


По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени