Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболистите на Украйна посветиха победата на страната си

Олександър Зинченко ликува след победата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинският защитник Олександър Зинченко заяви, че победата с 3:1 над Шотландия ще бъде напълно без значение, ако тимът не успее да победи Уелс като гост в неделя.

Двата отбора се срещат в Кардиф, като спечелилият срещата ще се класира за световното първенство в Катар в края на годината. Заради войната в Украйна плейофният мач с Шотландия бе отложен от март за юни, което повлия и на провеждането на финалния мач с Уелс.

"Всички са наясно със ситуацията в Украйна и знаят, че за нас всеки мач е като финал. Ние мечтаем да се класираме на световното първенство, така че имаме още един мач, още един финал преди да изпълни тази мечта. Трябва да победим, иначе победата ни над Шотландия ще бъде без значение", каза Зинченко пред Скай Спортс.

"Предстои ни много важен мач. Всички разбираме това и всеки ще трябва да даде най-доброто от себе си. Ако направим това, ще видим какво ще стане", допълни футболистът на Манчестър Сити.

Старши треньорът на украинците Олександър Петраков каза, че е оставил всичката си емоция на терена. 

"Това не бе победа за нас, а за нашата страна", заяви той.

Халфът на Аталанта Руслан Малиновский също посвети успеха над Шотландия на хората в Украйна.

"Тази победа е за нашите сънародници и нашата страна, които преминават през много труден момент. Моите родители и моят брат са в Украйна. Искаме тази война да свърши час по-скоро. Знаем, че не играем за нас, а за цялата страна. Войниците на фронтовата линия, които са съвсем обикновени хора, ще следят този мач на телефоните и телевизорите си. Смятам, че следващият мач ще прилича много на този - предстои ни битка и ние трябва да можем да наложим нашия стил на игра, да бъдем бързи и да сме готови за единоборства", обясни Малиновский.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна