Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спига кацна в София, а адвокатът му обяви: В първите дни казваше, че е невинен!

Снимка: Facebook

Заподозреният в убийството на IT специалистката Алена Щерк Виктор Спига кацна на Летище София, след като днес беше екстрадиран от Италия.

Екстрадират Виктор Спига, заподозрян в убийството на Алена Щерк

На летището го очакваше адвокатът му Любен Казанлиев, който заяви пред медиите, че очаква съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение на клиента му, както и че са готови да я обжалват.

Казанлиев допълни, че не е коментирал със Спига преквалифицирането на обвинението срещу него - в убийство по особено жесток начин.

Виктор Спига е обвинен за убийството на Алена Щерк

"В последните дни сме си говорили за личните му неща, за апартамента, работата му, за дружеството – неща, които имам да свърша по тях. В първите дни казваше, че е невинен и няма общо със случая и ми даваше насоки какво да говоря пред медиите. Утре следва да му бъде повдигнато официално обвинение и да се определи мярка за неотклонение. Първоначално ще бъде задържан за 72 часа и после, може би, ще реши съда. Ако му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, което аз очаквам, ще обжалваме и в зависимост от материалите по делото, ще градим защитна стратегия", каза Казанлиев, цитиран от БНТ.

На летището стана ясно, че Виктор Спига се е съгласил доброволно на екстрадиция от Италия по съвет на италианския си защитник и на българския си адвокат.

Любен Казанлиев добави, че в Италия са извършени процесуално-следствени действия и е проверен щателно автомобилът, с който довереникът му е пътувал. Намерено е петно от неорганично вещество на стелката, при седалката, до мястото на шофьора, като не може да се каже дали това е нова следа или пък нещо, останало от преди.

А основната версия на разследването у нас е, че престъплението е извършено от ревност. Известно е, че той е напуснал страната ни в деня на изчезването ѝ. След убийството стана ясно, че Алена Щерк е подавала сигнали в полицията срещу бившия си приятел. В края на месец май, след издирване, тялото на жената беше открито до Радомир.

Три сигнала в полицията е подала приживе Алена Щерк срещу бившия си приятел Виктор Спига


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени